מהנדס מזון (B.Sc) ובוגר הטכניון בפקולטה להנדסת מזון וביוטכנולוגיה .
השתלמויות בבקרת מזון, ניהול ייצור וניהול מפעלים.
בעל ניסיון בעבודת שטח במפעלים מסוגים שונים, הן בטכנולוגיה והן בבקרת איכות.
כאיש שטח פנחס (פיני) עוסק בייעוץ בדרגי ניהול, תכנון מפעלים ומתן פתרונות לתעשיית המזון, חקלאות ופרמצבטיקה.
פיני עוסק בהקמה, הסמכה והטמעה של מערכות איכות ובטיחות במפעלים מסוגים שונים, בהתאם לדרישות בארץ ובחו"ל.
בפעילות השוטפת פיני עוסק בפיתוח מוצרים, שיפור תהליכים, ציוד, ואפיון מערכי עבודה ובקרה.
פיני הוא מן המומחים הבולטים בארץ לגבי התקינה והרגולציה בארץ ובחו"ל ( ,IMC-GMP, BRC, ISO 9001,FSSC, ISO 22000, GMP Global GAP , IMC-GAP ,FSIS ועוד).
פיני מרצה בקורסים וימי עיון לתעשייה (בניהול תעשייה ובקרה) וכן העביר קורסים בטכנולוגיה של מזון (כולל רופאים וטרינריים בלימודי המשך) בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית.
מניסיונו הרב בתעשייה, פיני מכין חוות דעת מקצועיות וטכנולוגיות בתחומים הקשורים ונוגעים למזון, חקלאות, פרמצבטיקה, אחסון, לוגיסטיקה ועוד.